Nåt nytt...

Jag fick en serieidé igår natt  och en del av den idén är en kort flashback av min skolgång. Förmodligen är det alldeles ett för stort och personligt projekt än jag kommer att orka med. Men i alla fall. Så här blev flashbacken.



I första rutan står det: Jag 7 åroch tror att skolan kan lära mig allt.

I den andra står det: Jag 16 år. Lyssnar uppmärksamt på franskalektionen medan jag ritar drontar jämte hamrar och skäror.


Och i den sista står det: Jag, längst bak i seminarierummet första dagen på universitetet och fattar ingenting.


Gonatt...



Valfri bildtext

You may say I'm a språkfascist, but I'm not the only one (eller?)

Förlåt paint fans, här kommer nåt slags metaspråkligt inlägg.

Även om bilderna är prio #1 vad gäller den här bloggen så råkade jag trilla över några korta reflektioner kring det textuella, alltså det typografiska. Ja bokstäverna alltså. Det är så att jag nästan alltid skriver om/redigerar små saker i texten 3-4 gånger efter att jag publicerat ett inlägg. Ibland även efter att jag länkat hit er från vår stora konkurrent FB.

Oftast handlar det om små detaljer, prepositioner som inte funkar osv. Men ibland gäller det annat som inte lika självklart ligger på detaljnivå som i mitt förra inlägg då jag efter en timme (kanske) lade till vad Rosanna hade tyckt om länken. Och för att inte tala om alla små googlingar härs och tvärs om hur ord stavas. Bara i det här inlägget är jag för tillfället uppe i fem googlingar.

Orsak? Här kommer några teorier:

1. Jag är för ivrig på att publicera ett inlägg (visst är det spännande?)
2. Jag återläser i fåfängans namn igenom ett nypublicerat inlägg som ett Potter fan.
3. Jag är en svensklärare (wannabe) och måste föregå med gott exempel.
4. Jag är narcissist.
5. Det är 27 gånger läsvänligare (och varken mer eller mindre) att läsa sitt inlägg i själva bloggen jämfört med i redigeringsrutan.

Jag kan inte påstå att jag är någon mästerbloggaren i fejkconverse men jag börjar fundera över detta. Inte för att jag på något sätt skriver linjärt, från början till slut, menäääh, är det lureri att hålla på att ändra så mycket som jag gör? Kan man isf säga att man nånsin läst ett inlägg av mig om jag ändå ändrar på det i nästa sekund? Är det så det i själva verkat fungerar?

Kanske är det bara lite tröttnoja jag känner av. Klockan närmar sig tre på morgonen.

Hur som helst, det är ju en paintblogg det här och här kommer "bilden":

[Edit efter klockan 3: Ha gärna i tanke på hur genomsnittligt korta mina texter brukar bli.]

Dagens hjältedjur: Bläckfisk



Bläckfiskar är otroliga varelser! Trots sin enorma styrka är de alltid snälla mot så väl delfiner som mot människor, varelser som i storleksproportion skulle kunna ses som föda. Faktum är att den ovanligt välsinnade jättebläckfisken Tentacles i allians med ett valstim räddade samtliga människor och möss från Titanics undergång under sin tragiska jungfrufärd.

Va? Var det inte så det gick till i den där 90-talsrullen? Jaja, ibland kan man missa vissa detaljer och salta lite på osanningar som att hundratals människor dog. Jag rekomenderar istället den här skrikiga och enligt Rosie självgoda (jag håller för övrigt med henne om den detaljen) recensionen av en film som följer samma tema och ger en mer nyanserad bild av vad som egentligen hände.


NINTENDO SIXTY FOOOOOUUUUUUR!!!

Super Mario 64 - genialt med det hära icke-linjära upplägget <3


Men jävligt irriterande när man ska läsa skylt/prata med nån och råkar slå den/det istället (samma knapp som används till två olika ändamål)

Mästerverket avslöjas!

I en tid då Rederiet Unos karriärs håller på att glömmas bort av nya generationer och då sjömansmössor knappt förknippas med popmusik längre, tänds ett nytt ljus på musikhimeln.

Kära läsare, eller kanske tittare, eller kanske lyssnare (!), vi har tidigare hintat om ett mästerverk och nu är det dags att dra upp ridån.

Ljuset jag talar om heter Dirty Dansing och är förbannat jävla bra. Så bra att självaste Rederiets egna Uno Kronkvist har valt att gå i land och samarbeta med bandet i fråga.



Missa inte detta unika samarbete där teaterns och musikens ädla konster möts i en ultimat harmoni! Lyssna och titta genast på vår tillfälliga ninjavideo via länken nedan:
http://youtu.be/aDUzoi4mGmo


150:e inlägget!


Där ja! En morot, ett provicerande (som Kissie skulle ha sagt) självporträtt och en orm
Tro inte att Dront ligger på latsidan, han mixar som sagt med ett annat program just nu ;)

Jag är uppe ovanligt tidigt...

.. eftersom jag måste gå till tvättstugan åt Rosie (hon jobbar) för att den förgrommade ongen Reidar har bajsat i hennes säng!


Han är lite omogen för sin ålder, snart 1½ år

Lite fars har väl inte så många dött av?


"Man tager vad man haver" sa gumman och satte sig i gurklandet!

Projektet snart slutfört!

 

Detaljerna kan avslöjas först efter helgen (;


RSS 2.0